Havaianas

  • 0 Varer fundet

Havaianas - solen skinner altid med Havaianas

Havaianas får os kun til at tænke på en bestemt ting: sol, sommer og høje temperaturer. Udover at være uerstattelige i sommergarderoben, så er Havaianas også et modefænomen – endda et modefænomen, som alle kan komme i nærheden af uden at blive ruineret. Havaianas er inspireret af en klassisk japansk sandal, og er igennem tiderne gået fra at være en ’fattigmands-sko’ til et fashion statement, som endda er set båret af den svenske dronning. Flip flops’ne fra Havaianas kom til verden i Brasilien tilbage i 1962. Fra starten blev de kun fremstillet i de fem farver blå, gul, brun, sort og pink, og så blev de solgt i små kiosker på gadehjørnerne indpakket i en lille kønsløs plastikpose.

I slutningen af 80’erne blev der solgt rigtigt mange Havaianas sko – omkring 85 millioner Havaianas om året. Havaianas skoene var det perfekte fodtøj i det varme Brasilien, og var en af hovedårsagerne til de mange solgte sko. Efter at have været populære i 80’erne, faldt salget af Havaianas dog drastisk i 90’erne. De ellers så populære klipklappere var blevet en kedelig forbrugsvare, og den tidligere succes i 80’erne var blevet en sovepude for det Brasilianske firma, som ikke havde gjort nok for at markedsføre Havaianas.

Der blev nødt til at ske noget, og Havaianas begyndte derfor at designe efter kundernes behov. Hurtigt blev sortimentet udvidet til 20 farver i stedet for blot de fem, og derudover gav man skoene en mere indbydende indpakning. Havaianas blev pakket i lækre skokasser og blev nu sat til salg i skobutikker i stedet for i de små kiosker. Produktudvidelsen og en stor reklameindsats gjorde sit til, at Havaianas igen fik succes – og denne gang som et vaskeægte mode produkt. I dag kan man få Havaianas i 450 modeller. Alle får de os til at tænke på sommer, sol og varme, eller som Havaianas selv udtrykker det: ”it’s always summer with Havaianas.”