END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

En multikunstner af Guds nåde

Kært barn har mange navne. Rapper, producer, sangskriver, filminstruktør, modedesigner og skateboardentusiast er blot få ud af mange begreber, der beskriver multikunstneren Tyler, The Creator. Vejen til succes var dog langt fra brolagt for den 28-årige verdensstjerne.
Tyler The Creator

Tyler, The Creator med det borgerlige navn Tyler Gregory Okonma har de seneste år cementeret sin status som en af verdens største rap artister. Han var med til at stifte hiphopkollektivet ”Odd Future Wolf Gang Kill Them All”, som de prominente skikkelser Earl Sweatshirt, Frank Ocean og Domo Genisis også er medlem af. Tyler, The Creator er nu verdenskendt, men erobringen af rampelyset skete på lettere uortodoks vis.

Fra genert og usikker teenager til globalt internetfænomen

Tyler Gregory Okonma blev født den 6. marts 1991 i Ladera Heights i Californien. Hans far er af nigeriansk afstamning og hans mor af canadisk afroamerikansk afstamning. Tyler’s far forlod moderen kort tid efter Tyler blev født, og Tyler har derfor aldrig mødt hans far. Han og søsteren Lynda blev opfostret af moderen i hjembyen, men på trods af en turbulent barndom var Tyler yderst målrettet.

Allerede som 7-årig begyndte Tyler at lave fantasialbums, hvor han udskiftede gamle albumcovers med covers, der portrætterede ham selv. Disse albumcovers indeholdt en oversigt over tracklisten, titelsporet og længden på fantasisangene. Fantasien fejlede altså ikke noget, og der skulle kun gå syv år mere, før han lærte sig selv at spille klaver. Da han som 14-årig kastede sig over klaverets ædle kunst, blev hans interesse for musik for alvor bragt til live. Han fik ingen undervisning, men det viste sig hurtigt, at han havde et skjult talent.

I skolen gjorde Tyler ikke meget væsen af sig. Han var tilbagetrukket og ret genert, men han blev uden den store indsats mere og mere populær. Den øgede popularitet kom i takt med, at Tyler’s musikalske evner udviklede sig, og folk omkring ham opdagede hans talent. Inden hans musikkarriere for alvor tog fart, arbejdede han hos FedEx i to uger og hos Starbucks i et par år. Til sidst droppede han dog sidebeskæftigelserne, og satsede alt på musikken.

Den længeventede og ekstremt succesfulde debut

I 2009 producerede og udgav Tyler debut-mixtapet Bastard. På trods af, at han på daværende tidspunkt ikke havde et pladeselskab i ryggen, blev mixtapet en stor succes og endte på en 32.plads på Pitchfork Media’s topalbumliste i 2010.

Mixtapet skabte stor opmærksomhed omkring den unge rapper fra Californien. Opmærksomheden og hypen førte til underskrivelse af en pladekontrakt med det London-baserede pladeselskab XL Recordings. Kort efter underskrivelse af kontrakten annoncerende Tyler, at han ville producere et album med pladeselskabet. Herefter udgav de i samarbejde albummets første single ”Yonkers”. Singlen er af flere medier udråbt som startskuddet på Tyler’s store internationale gennembrud. Singlen blev akkompagneret af en musikvideo, som Tyler selv instruerede. Videoen blev i 2011 hædret med en ”MTV Video Music Award” for årets bedste nye artist. 2011 var et af de mest banebrydende år i Tyler’s karriere, da han sammenlagt vandt tre Awards. Han vandt ligeledes “Rookie of the Year” og “Must Follow Artist” til MTV2 Sucker Free Awards.

Den 10. maj 2011 udgav Tyler studiealbummet Goblin. Tyler producerede stort set alle albummets sange selv, men fik dog hjælp af Odd Future medlemmet Left Brain. Desuden var albummet fyldt med gæsteoptrædener fra andre Odd Fellow medlemmer i skikkelse af Frank Ocean, Hodgy Beats, Jasper Dolphin, Taco, Domo Genesis, Mike G og Syd.

Albummet blev taget godt imod af den amerikanske anmelderskare, og debuterede som nummer fem på den amerikanske Billboard 200 hitliste. Albummet og i særdeleshed singlen ”Yonkers” var direkte årsag til opblomstringen af og hypen omkring Odd Future kollektivet. Albummet sikrede også Tyler en klækkelig hyre, og pengene blev brugt på et nyt hus i Los Angeles. Rapperen var yderst generøs, og købte også et hus til både hans søster og hans mor.

Samarbejdet med og opblomstringen af rapkollektivet Odd Future

Umiddelbart efter Tyler, The Creator udgav sit første studiealbum begyndte han at samarbejde med andre rappere, hvor han optrådte på deres albums. I denne periode hjalp han også med at producere sange for andre artister. De forskellige samarbejdskonstellationer førte til etableringen af hiphopkollektivet ’Odd Future’. Odd Future blev skabt sammen med Matt Martians, Hodgy, Left Brain, Pyramid Vritra, Casey Veggies og Jasper Dolphin. Senere hen blev Jeff Tremaine, Simitry Elyashkevich, Lace Bangs og mange andre artister også tilføjet til kollektivet.

Kort efter Odd Future blev en realitet lancerede kollektivet deres eget TV-show for Cartoon Netvork kanalen ”Adult Swim”. Showet blev kaldt ”Loiter Squad” og blev sendt for første gang i 2012. Komedieserien var bygget op omkring medlemmerne i Odd Future, og var fyldt med pranks og parodier.

Siden etableringen har Odd Future skrevet, produceret og udgivet et hav af hits, og det er en tendens der ser ud til at fortsætte i mange år frem.

5 hurtige facts du ikke vidste om Tyler, The Creator

Måske elsker du ham, måske hader du ham, men det musikalske geni fra Odd Future er en af de mest spændende og interessante personligheder i hip-hop verdenen. I det følgende vil vi opliste 5 facts, du højst sandsynlighed ikke ved om Tyler, The Creator.

  • Tyler, The Creator er gode venner med mangemillionær, iværksætter og stifter af Space X Elon Musk. Elon Musk har lovet Tyler, at han må komme med på den niende eller tolvte tur til Mars, når det bliver muligt at rejse dertil.
  • Hvis du havde mødt Tyler, The Creator i 2010, så ville han have fortalt dig, at hans yndlingsrapper var Pusha T.
  • Et af de steder Tyler, The Creator leder efter nye musikalske talenter og artister er på musiktjenesten SoundCloud.
  • Tyler, The Creator gik på 12 forskellige folkeskoler som teenager.
  • Hans formue er på omkring 6 millioner dollars.