END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Fodboldens overtagelse af modeverden

I en verden, hvor fodbold og mode nu går hånd i hånd, er det blevet svært at skelne mellem de to sfærer. Fodboldstadionet er blevet en slags runway for modeverdenen, hvor de største stjerner i dag har millioner af fans, der ser op til dem både på og uden for banen. Fodboldstjerner som David Beckham, Neymar Jr., og Hector Bellerin har alle gennem deres personlige stil etableret sig som stilikoner, der har været med til at forme nogle af de mest prominente nuværende trends. Hos qUINT har vi derfor dykket ned i, hvordan fodboldverdenens påvirkning af modeverdenen gennem mange år har været med til at forme den mode, vi kender i dag. Læs med, hvis du vil vide mere om, hvordan Virgil Abloh designede en unik trøje med Nike, eller få nogle gode tips til hvordan du styler en fodboldtrøje.

Fodboldens overtagelse af modeverden

Fra Sports verden til Streetwear ikon

Fodboldtrøjen har gennemgået en bemærkelsesværdig transformation fra at være et sportssymbol til at blive et modeikon. Dette skift blev især tydeligt, da designeren Virgil Abloh i 2015 indledte et samarbejde med Nike, hvilket forenede high fashion med fodboldkulturen. Resultatet var fodboldtrøjens fastsættelse som et fast element i streetwear. Du har sandsynligvis set Nigerias officielle trøje fra 2018, lavet i samarbejde med Nike, en fodboldtrøje som overtog streetwear-verdenen med storm. Den blev så populær, at den hurtigt blev udsolgt, og efterfølgende blev solgt til overpris. Fodboldtrøjen er overalt, og hvad der startede på fodboldbanen, ses i dag så udbredt, at den optræder alt fra kendte musikere til catwalken og i gadebilledet – den er kommet for at blive.

Vi har samlet en række fodboldtrøjer fra Adidas, som illustrerer denne udvikling. Det mere klassiske fodboldtrøje-udtryk er synligt i Adicolor T-shirtserien i Blå og Grøn, mens Archive T-shirtserien har fået et mere moderne og fashionabelt udtryk.

Fodboldens overtagelse af modeverden

Blokecore en guide til at style fodboldtrøjen

Fodboldtrøjer er ikke længere forbeholdt stadioner; de er blevet en integreret del af den daglige garderobe. Denne stiltrend, også kendt som 'Blokecore' og med sin oprindelse i England, har i de seneste par år spredt sig til hele verden. Blokecore er ofte kendetegnet ved en fodboldtrøje kombineret med et par baggy jeans eller straight-leg jeans og et par Adidas-sko. Tag for eksempel en Adidas Adicolor i grøn og par den med et par Carhartt's Simple Pant i blå, og afslut med et par Superstars fra Adidas i hvid for et outfit inspireret af blokecore. En fodboldtrøje er en nem måde at tilføje farve til dine outfits på, hvilket kan være med til at give mere personlighed til din stil. Hvis du gerne vil tilføje endnu mere personlighed og kultur, kan du bruge en trøje fra din yndlingsfodboldklub og parre den med et par baggy jeans fra Le Baiser og et par Campus 2 i sort fra Adidas for at holde bukserne og skoene mere nedtonede, så trøjen er i fokus.

Fodboldens overtagelse af modeverden
Fodboldens overtagelse af modeverden

Fra Fodboldkultur til Fashion Mainstream

I 1980'erne startede den trend, som i dag er kendt som 'Terrace fashion'. Denne trend, som er oprindeligt fra England og inspireret af fodboldkulturen, har nu også fundet vej til mere mainstream mode. Gary Aspden er et ikon inden for terrace fashion og siges at have været med til at starte den. Terrace mode ændrede sig fra at være stramme jeans til flares, tapered fit og til sidst en løsere, baggier pasform. For at få et look som er inspiretet af terrace moden, skal du bruge en sandfarvede trenchcoat fra Lacoste , en track jacket fra EA7 I grøn , et par baggy bukser i raw indigo fra Carharrt, med et par Adidas Superstar i sort og til sidst en sort cap fra BLS.

Så hvis du er klar til at opdatere din garderobe med lidt inspiration fra fodboldens verden så kom forbi din lokale qUINT butik eller find dit næste foldbold inspireret outfit her på webshoppen.