Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Hold øje med Bree Carter - Interview

Bree Carter er en gruppe, som vi synes, alle skal holde øje med i fremtiden. Vi har været så heldige at få et indblik i deres musikalske kunnen til en liveoptræden i Statens Museum for Kunst. Man kunne mærke, at det var en gruppe med stor dynamik, der smeltede sammen til ét samlet i musikkens verden. Med deres unikke stil og look var det oplagt for os at lave et interview, hvor vi har fået et indtryk af personerne, der udgør gruppen Bree Carter samt lavet en editorial, hvor de selv har stylet outfits fra qUINT. Fotograf: Klara Løkke Makeup: Resham Ahmed

Hvordan startede Bree Carter, og hvad var den primære inspiration bag dannelsen af bandet? Hvem er Bree Carter? Bree Carter er et band bestående af forsanger Brianne (Bree), Kian på sax [red. saxofon], Mikkel på guitar og Kevin på trommer. Vi startede tilbage i gymnasiet med at spille til diverse fester og begivenheder, men der var hele vejen igennem en klar lyst til at lave vores eget musik. Bree dukkede en dag op i øveren med en sang, hun selv havde skrevet. Siden da blev det en helt naturlig del af os, at det var det, vi skulle. Vi er vidt forskellige som personer, men vi har allesammen en fælles passion for musikken. Vi har en masse på hjertet, vi gerne vil formidle ud, så at have musikken er noget, vi sætter stor pris på.

Kan I fortælle os lidt om jeres musikalske stil og lyd? Hvordan beskriver I jeres musik for dem, der endnu ikke har hørt jer? Vi lytter alle sammen til meget forskelligt musik og elsker at lade os inspirere af det i vores egen musik. Vores stil er pop, men vi drager ofte inspiration fra R&B, rap, indie-verdenen og en masse andet. Vi prøver så vidt muligt ikke at sætte for mange rammer, og lader de fleste ideer og inspirationer præge musikken. Hvis vi skal beskrive vores musik, så er det musik, man både kan græde og danse til. Det smukke ved musik og kunst er, at det kan fortolkes på mange måder alt afhængig af, hvem der lytter.

Bree Carter

Hvordan skaber I jeres sange? Kan I fortælle os lidt om jeres kreative proces og hvordan I skaber jeres musik? Vi elsker at tage væk og skrive vores musik. Det meste af vores musik er faktisk skrevet i udlandet eller i sommerhuse. Der sker bare noget magisk, når man er ude af sine faste rammer, det er som om, der er en helt speciel ro, man får. Det starter ofte meget simpelt med vokal og guitar. Vi tror på, at en reel god sang kan bæres udelukkende akustisk. Når vi så føler, at sangen har taget form, kommer det helt an på inspiration, timing og producer. Fra det ene til det andet øjeblik kan enkle idéer ændre og forme vores sange.

Hvad har været jeres højdepunkter som band hidtil? Er der nogle specielle koncerter, begivenheder eller øjeblikke, der står ud? Vi er nødt til at nævne udgivelsen af vores debutsingle “Higher”. Den havde en vild start ved blandt andet at blive P3’s uundgåelige, Ugens Voice Choice og P4’s Hit Tip. Bare det at høre sin sang i radioen for første gang, kommer vi aldrig til at glemme.
Sommeren 23 har også klart været en samling af vilde øjeblikke for os. Fra at holde releasefest på en random bar i Thailand til at spille Aia Sound, Uhørt, Carpark, og flere koncerter fyldte vores sommer med de fedeste minder. Vi startede som et live band, så for os er det helt klart på scenen, vi nyder at være.

Bree Carter
Tjek de seneste nyheder ud

Tjek de seneste nyheder ud

<
>

Hvordan ser I på jeres udvikling som band siden jeres begyndelse? Hvordan har I udviklet jer som kunstnere? Når vi kigger tilbage til starten af projektet, er der så utroligt mange ting, der har ændret sig til det bedre både musikalsk, kreativt og udtryksmæssigt. Efter vi blev enige om, at det var musikken og det her projekt, vi alle ville, har vi lagt meget energi i, at kunne være selvkørende. Vi har eget udstyr, hjemmestudie og øvelokale, hvilket har hjulpet os til at kunne udvikle og udtrykke os kreativt. Vi er ikke bange for at være ærlige overfor hinanden, det hjælper os hele tiden med at skubbe grænser og udvikle os og vores lyd, stil og udtryk.

Hvad er det bedste ved at være i et band? At man ikke er alene om det. Det gælder især, når man finder sig i pressede perioder, her er det rart at kunne være sammen om det og løfte hinanden. Det gælder både individuelle, såvel som fælles udfordringer. Følelsen af at man kan blive grebet, at tage op- og nedturene sammen, og at der altid er nogle ved ens side, er helt klart det fedeste ved at være et band.

Bree Carter

Hvordan bruger I jeres oplevelser og følelser til at skabe jeres musik? Er der nogle særlige temaer eller budskaber, I ønsker at formidle gennem jeres sange? Bree får størstedelen af sin inspiration som tekstforfatter fra sine amerikanske rødder og den amerikanske musikscene. Vi er meget fokuserede på det stereotype billede af kvinder og mænd i samfundet og forventningen til det bestemte køns følelser, ageren og et kontinuerligt pres for at passe ind. Derfor vælger vi også bevidst at lege med de stereotype kønsroller til tider.

Hvordan har I håndteret udfordringer eller modgang som band? Hvordan har I lært af disse oplevelser? Vi har lært over årene, at vi kommer længst med åben og ærlig kommunikation. Det, at vi har kendt hinanden i så lang tid, og at vi ses så ofte, gør, at vi er meget komfortable med hinanden. Det gør det en del lettere at kommunikere åbent, og vi undgår at en eventuel uenighed eskalerer. Vi er også gode til at give hinanden støtte og rum, både når vi laver musik, og på det personlige plan.

Bree Carter

Jeres stil er meget unik – står I selv for jeres styling, og hvor meget tænker I over det? Først og fremmest tak. Vi lægger meget energi i, at vi skal være en enhed, både i musikken, men også i vores udtryk. Man kan fortælle meget med det outfit, man har på, og det er vigtigt for os, at vi sammen fortæller, og viser det samme. Ligesom i musik kan man i modeverdenen udtrykke sig kreativt gennem hår, makeup, tøj, smykker og styling. For os går musik og mode hånd i hånd, da begge verdener er et fristed til at udtrykke sig kreativt. I bandet har vi altid selv stået for stylingen til musikvideoer, events m.m., og vi elsker at få musikken til at spille sammen med vores visuelle udtryk.

Hvad er jeres fremtidige planer og mål som band? Er der noget specielt, I arbejder hen imod, eller nye projekter I kan dele med jeres fans? Vi arbejder rigtig meget på ny musik for tiden. Som artist er det jo der, det hele starter. Målet er helt klart at fylde 2024 med fed musik, og forhåbentligt få lov at dele musikken live. På nuværende tidspunkt har vi flere sange i spil og endnu flere på tegnebrættet, så intet er fastlagt endnu. Selvom det altid er fantastisk at udgive ny musik, ved vi også, at tålmodighed er en af de bedste egenskaber som artist. Vi glæder os til at vise Mælkevejen, haha, mere af hvem Bree Carter er i 2024.

Bree Carter
Bree Carter
Bree Carter