END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Carhartt Double Knee – en moderne klassiker

I denne artikel vil vi introducere dig for den ikoniske Carhartt buks: Double Knee Pant. Hvis du allerede kender den, kan du måske lære lidt alligevel. Der er i hvert fald en god grund til at læse med og blive opdateret på en af efterårets absolutte must haves. Men lad os starte med lidt baggrundshistorie om Carhartt.
Carhartt WIP jeans double knee

Carhartt – fra arbejdstøj til en every day classic

Carhartt er et af historiens ældste tøjmærker, og brandet kan dateres tilbage til 1889. Her blev det grundlagt af Hamilton Carhartt, og den dag i dag er det stadig en familieejet virksomhed. Tøjbrandet har hovedkontor i Dearborn i den amerikanske delstat Michigan.

Carhartt er kendt for at byde på beklædning af højeste kvalitet i hundrede procent bomuld i Duck-kvalitet – en unik vævning af typen lærredsbinding som kan holde til det meste. Stoffet blev blandt andet anvendt i de amerikanske militæruniformer under både Første og Anden Verdenskrig grundet materialets holdbarhed og slidstyrke.

Som bekendt er Carhartt oprindeligt født som et workwear brand. På grund af kvaliteterne ved workwear, det er slidstærkt, billigt og typisk lidt større i pasformerne, blev det i 1990erne populært blandt hiphoppere og i gademiljøet (især i gademiljøet tog man den bizarre detalje i betragtning, at grundet tøjets kraftige kvalitet, var det sværere at stikke igennem med en kniv end normale beklædningsgenstande), fordi tøjet havde den pasform, man ønskede, og så havde de råd til det. Hvis man kigger godt efter i Eminems film ”8 Mile”, vil man kunne spotte exceptionelt meget Carhartt, hvilket er med til at manifestere denne tendens. En tendens som også Carhartt selv hurtigt opsnappede. Dette har ført til det Carhartt, du formegentlig kender: Carhartt WIP, som blev en underlinje til brandet i Europa i 1994. ”WIP” står for ”Work in Progress”, og det kan oversættes til noget i stil med ”igangværende arbejdsproces” – en kommentar til brandets oprindelse som arbejdstøj og tøjets funktion i at være et element i en skabelsesproces.

Se bukser fra Carhartt WIP

Se bukser fra Carhartt WIP

<
>

Modsat det oprindelige Carhartt arbejdstøj fokuserer WIP-sektionen mere på modetøj, men med udgangspunkt i tilpassede udgaver af workwear items og originale kvaliteter. Kollektionerne består af en lang række af styles; jakker, hættetrøjer, jeans, overalls, chinos og t-shirts samt en stribe af accessories i alt lige fra soveposer og telte til mere gængse ting som rygsække, huer og caps. Alle produkterne med det tilfælles, at de udspringer af en eller anden form for original Carhartt DNA. Det er i dag de to schweiziske designere Edwin og Salomee Faeh, der designer Carhartt WIP kollektionerne.

Mere stof, mere slidstyrke

Double Knee bukserne hører til i den del af kollektionen, som Carhartt selv kalder for ”icons” (i ”icons”-serien finder man blandt andet også Simple pant, Single Knee pants, Michigan Chore coat og Detroit Jacket). Double Knee pants er blandt de absolut første styles, som Carhartt lavede. Og den sælges i øvrigt fortsat den dag i dag i byggehandler, dog tilpasset håndværkeres behov, men en ting har både håndværkermodellen og WIP udgaven til fælles – metervaren og slidstyrken.

Netop slidstyrken er noget af det, der gør Carhartt så unikt, og er en del af brandets identitet. Hvis man er lidt nørdet og går i dybden med metervaren på Double Knee, er det her, man finder buksernes unikke slidstyrke. Metervaren er vævet i en lærredsbinding, der er den absolut stærkeste vævningsmetode, der findes. Metoden er også en af de ældste, man kender til. Den kan genkedes ved at den danner et mønster som et skakbræt, hvis man betragter et lille felt isoleret set.

Hos Carhartt kalder de metervaren for ”canvas”, der er en derivation af det franske ord ”Canevas”. Teknikken blev oprindeligt udviklet til at fremstille skibssejl i hamp, men Carhartt fremstiller deres canvas i en blanding af bomuld og hør. Hold fast, for nu bliver det rigtig nørdet! Carhartt kategoriserer yderligere deres canvas i to undergrupper – ”pure canvas” og ”duck canvas”. ”Duck canvas” er en smule kraftigere og mere slidstræk, fordi den er fremstillet af en tråd bestående af to sammensnoede garner, fremfor blot et enkelt garn. Den mest populære canvas blandt produkterne i WIP kollektionen er ”Dearborn” canvas, der er en udgave af ”duck canvas”. Carhartt har benyttet denne metode til at fremstille deres metervarer til ekstremt holdbare produkter i mere end 120 år.

Se alt fra Carhartt WIP

Se alt fra Carhartt WIP

<
>
Carhartt WIP jeans double knee

Det individuelle, unikke look

Netop metervarens holdbarhed gør, at man kan have bukserne i lang tid og slide dem, så man giver dem sit eget personlige præg. En detalje der med tiden kan fremstå på dine Double Knee pants, er slitage på det yderste lag stof på knæene, hvorved det inderste lag vil træde frem gennem hullet. Idet den yderste metervare vil være mere slidt, beskidt, vasket og så videre, end den underliggende metervare, vil der opstå en farvekontrast i hullet på den yderste metervare. Hvis ikke du har tålmodighed til at slide et distressed look frem, kan du selv skabe det. For et mere autentisk look anbefales det, at man benytter sandpapir og simpelthen slider hul, fremfor eksempelvis at skære det med en kniv eller klippe det med en saks.

Carhartt Double Knee pants lander i din qUINT butik og på vores webshop en nær fremtid.