Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Adidas Originals Tribute

Op til den kommende sommersæson har vi valgt at lave en lille tribute ved at fremhæve de sneakers fra Adidas, vi betragter som klassikere og originale styles. Det er modeller, som alle bør have minimum en af i deres garderobe.

Adidas Originals Tribute

Modellen Earlham, med den klassiske hvide silhuette, er oprindeligt fra 1980’erne, og den tager sit udspring i den klassiske tennissko.

Hvis du synes, at Earlham silhuetten virker bekendt, så skyldes det muligvis nogle af dens forgængere og inspirationskilder. Ligesom Stan Smith trækker Earlham på referencer fra Gazelle, Volley og Grand Prix. Faktisk er Earlham bygget på en Stan Smith sål med en modificeret Grand Prix overdel, men den er smallere og lavere i silhuetten. Modsat Stan Smith er det ikke en tennisspiller, der har skabt eller spillet i modellen. Adidas Earlham er fremstillet i yderst blødt skind og perforeringen i snuden giver en luftig fornemmelse og sikrer god ventilation. Meget anvendelig til alle outfits og perfekt i sommervarmen – en sommer must have.

Adidas Originals Tribute

Adidas basketballstøvle Adidas Forum ramte første gang markedet i 1984. Forum blev skabt som en basketstøvle og var revolutionerende i sit udseende og sin funktion for sin tid. Den oprindelig støvle er med højt skaft og designet med en hvid grundtone med blå detaljer. Skoen er fremstillet i læder, og støvlen har en velcrostrop til at stramme om anklen, skabt til at skabe optimal støtte for anklen i hurtige vendinger og afsæt til hopskud og dunks på basketballbanen.

Som med så mange andre af Adidas sko, blev Forum hurtigt adopteret af kulturlivet i både mode- og musikverdenen. Og gæt engang – Run-DMC havde nok også en lille finger med i spillet i udbredelsen af Forum fra basketballbanen til gaden. Adidas Forum har opnået klassikerstatus på samme måde som eksempelvis Campus, Stan Smith og ovenfor omtalte Superstar.

Adidas satsede sidste sæson stort på den genoplivede klassiker, og det gør de fortsat.

Adidas Originals Tribute
Shop Adidas sneakers

Shop Adidas sneakers

<
>
Adidas Originals Tribute

Modellen Superstar er oprindeligt fra 1969 og skabt til basketball.

Superstar var tiltænkt som en banebrydende og innovativ ny basketballsko. Skoen udspringer egentligt af sin væsentligt mindre kendte forfader, modellen Supergrib, fra 1965. Adidas designere havde tidligere fokuseret meget på at forbedre især tennissko og fodboldstøvler, men stille og roligt fik de øjnene op for, at nogle af disse forbedringer måske også kunne benyttes til fodtøj designet til brug i andre sportsgrene. Især tanken om at forstærke den forreste del af skoen, som man så det ved Supergrib, skulle vise sig at blive en fordel for Superstar, der også bærer dette fysisk æstetiske karaktertræk. Den forstærkede snude gjorde det væsentligt nemmere for basketballspillere at lave start-stop manøvre samt at lave hurtige vendinger på banen.

Skoens uovertrufne banebrydende teknologi for sin tid, talte sit eget tydelige sprog: blot fire år efter lanceringen i 1969 spillede 85% af spillerne i NBA i Adidas Superstar.

Adidas Superstar slog for alvor igennem i populærkulturen i 1980’erne. Gennembruddet skyldes ganske enkelt én ting – Run-DMC. Den storhittende hiphop gruppe fra Queens, New York, brugte meget flittigt Adidas Superstar skoen. De har Superstar sko på, på størstedelen af de billeder, der findes af dem. Generelt repræsenterede Run-DMC Adidas rigtigt godt. Der findes mange ikoniske billeder af gruppen, hvor de poserer i eksempelvis Adidas tracksuits eller dele af tracksuits – naturligvis stylet med helt friske, hvide Adidas Superstars.

Hvad end du er til en autentisk sneaker med afsæt i basketballverdenen eller er mere til et klassisk look inspireret af spillet på tennisbanen, eller noget helt tredje, så kan du finde din næste sneaker i din qUINT eller online på vores webshop.