END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 60% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Hvad er Gorpcore?

Hvad er Gorpcore?

Gorpcore navnet stammer fra dagligdags udtrykket for en trail mix, ”good ol’ raisins and peanuts”. Det er en stiltype der har fokus på praktikalitet, funktionalitet og outdoor inspireret stil. Betegnelsen opstod i magasinet ”The cut” da en af journalisterne brugte Gorpcore til at beskrive den voksende trend han kunne se i modebranchen.

Stilen har samlet momentum over de seneste år og en af dem der har været med til at gøre det populært er kunstneren Frank Ocean. Han er kendt for at iklæde sig forskellige outdoor brands og ved Louis Vuitton showet i Paris 2019, ankom han i en orange Mammut puffer jakke. Som gav utrolig meget opmærksomhed til den nye trend. Han er flere gange siden set i forskellige hiking støvler og brandet Arc’teryx. Hvis du googler Frank Ocean, vil du se en masse eksempler på hans version af Gorpcore.

Lad os blive ved brandet Arc’teryx, det er nemlig en af de brands der har vokset sammen med begrebet Gorpcore. En af dem der satte skub i den vækst, var Virgil Abloh. Til hans eget Off White show i 2020 ankom han i en tyrkis Arc’teryx jakke, der gjorde at enhver streetwear entusiast straks skulle finde ud af, hvor man kunne købe denne jakke henne. Brandet er udover de to overnævnte kunstnere også set på Travis Scott, Drake og mange flere.

Hvordan styler man sig selv efter Gorpcore trenden?

Hvis du selv vil begynde at iklæde dig denne nye trend kan det gøres meget simpelt, som nævnt tidligere så er det en stiltype, hvor der er fokus på praktikalitet, funktionalitet og outdoor brands. Derfor vil styles som techpants, fleecejakker og skaljakker være et godt sted at starte, en af disse items har du højst sandsynlig i din garderobe i forvejen og ellers kan du blive inspireret herunder.

Vi har forsøgt at samle lidt forskellige looks, som kan passe ind under betegnelse Gorpcore. The North Face er en af de brands, der har indtaget modebranchen sammen med denne stil, her kan du finde alt fra bukser, caps, huer, handsker og jakker, som passer perfekt til Gorpcore looket. Udover The North Face, kan du også finde en Le Baiser Fleece jakke på billederne og forskellige items fra Halo. Alle tingene er praktiske og funktionelle og derfor er det kun din egen begrænsning, der bestemmer din version af Gorpcore begrebet.