Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Efterårets bedste jakker

Efterårets bedste jakker

”Oh baby, it’s cold outside” sang Dean Martin tilbage i 1959, og hvis ikke det er koldt endnu, når du læser dette, så bliver det det uden tvivl inden for den nærmeste fremtid. Efteråret og vinteren betyder lag på lag, overgangsjakker og overtøj. I denne artikel gennemgår vi kort nogle forskellige bud på både overgangsjakker, mellemlag og varmere jakker, så vi kan klæde dig på til at være godt klædt på til vinterhalvåret. Vi har i artiklen valgt at fokusere på udvalgte modeller fra to brands, som er nogle af de stærkeste spillere på markedet, hvad angår (blandt andet) overtøj; Carhartt og The North Face.

Efterårets bedste jakker
Testet i det virkelige liv

I qUINT Mag Vol. 5 bragte vi en artikel om The North Face, men vi synes alligevel, du skal have en kort intro. The North Face blev grundlagt i 1966 i San Francisco, Californien. I mangel på bedre udstyr endte de to stiftere med selv at producere forskelligt outdoor og bjergbestigerudstyr. Udstyret og tøjet er testet live, og bærer typisk navn fra det område, det bjerg eller den bjergside, hvor man har testet de forskellige produkter.

The North Face Lhotse

Jakken bærer sit navn efter bjerget Lhotse, der er verdens fjerde højeste bjerg og ligger i Himalaya bjergkæden. Lhotse er en klassisk dunjakke med en kort pasform, en polyesteroverflade i ripstop og en fyldkraft på 700. Jakken er foret med Responsible Down Certificeret gåsedunsfyld. Detaljer: drawstrings, så den kan spændes ind i livet, The North Face logo på bryst og ærme Pris: 2.400,-.

Efterårets bedste jakker
The North Face Himalayan Down Parka

Himalayan Down Parka er oprindeligt udviklet til at holde bjergbestigere varme, når de er i deres basecamps inden opstigning mod toppen. Som navnet antyder typisk i området, hvor jakken også er testet og den dag i dag fortsat anvendes; Himalaya bjergene. Jakken er åndbar og vindtæt og har en fyldkraft på 550. Jakken er foret med Responsible Down Certificeret gåsedunsfyld. Detaljer: foret hætte, forstærkede skuldre, drawstrings, så den kan spændes ind i livet. Pris: 3.000,-

Dunjakker er varme, men de er ikke særligt modstandsdygtige overfor vind og vejr, så et godt tip til både Lhotse og Himalayan Parka er at købe en The North Face skaljakke til at tage udenover, da en skaljakke typisk er vind og vandtætte, og det er en dunjakke som udgangspunkt ikke.

Efterårets bedste jakker
The North Face Denali Fleece

Denali Fleecen er oprindeligt udviklet til klatrere tilbage i 1989. Designet sad lige i skabet – intet ved jakken er ændret siden. Med mere end 30 år på bagen, må det siges at være en yndet klassiker brugt både af outdoor entusiaster, klatrere og en beklædningsgenstand, der har fundet sin faste plads som en del af streetwearkulturen. Denali er oprindeligt designet som et ekstra lag for, som man kan sætte i Mountain jakken fra The North Face. Denali Fleece er perfekt som overgangsjakke, men fungerer også som mellemlag under en frakke, eller som inderforing i en dunjakke. Overfladen af genanvendt polyester er vandafvisende. Detaljer: forstærket metervare på skuldre og bryst, zip pocket på bryst, knapper i ærmer og nakke til montering i skaljakke, logo på brystet. Pris: 1.200,-.

Efterårets bedste jakker
En af tidens mest hypede brands…

Carhartt har jo som bekendt en lang historie for at lave kvalitetsprodukter til fordelagtige priser. Her kommer lige en kort intro om brandet. Carhartt er stiftet i 1889 og startede som et workwear brand. Op gennem 1980’erne og i starten af 1990’erne tog subkulturer som rappere og skatere mærket til sig, fordi det var billigt, slidstærk og stort i pasformen. I 1994 øjnede Carhartt selv business casen, og de etablerede Carhartt WIP (Carhartt Work In Progress), som er det man finder i alle andre forhandlere end byggemarkeder. Carhartt WIP bruger nogle af de originale metervarer og pasformer fra workwear, så opnår du eksempelvis fordelen i slidstyrken, men produkterne tilpasses løbende modebilledets trends og tendenser. På den måde rammer Carhartt WIP det bedste fra to verdener.

Carhartt WIP Windbreaker Pullover

Carhartt jakken med navnet Pullover kommer denne sæson til at erstatte en favorit gennem flere sæsoner – Carhartt WIP Nimbus. Så fremover skal du kigge efter Carhartt WIP Windbreaker Pullover, når du jagter en anorak til den kommende sæson. De fleste features ved jakken er det samme. Detaljer: Kængurulomme på fronten, fleeceforing, drawstrings, så den kan spændes ind i livet. Pris: 1.550,-

Efterårets bedste jakker
Carhartt WIP Olten Bomber

Carhartt WIP Olten er en klassisk bomberjakke, dog med det twist, at den har krave på. Det er en fordel, hvis det blæser, at man kan folde kraven op om halsen. Jakken bærer de klassiske præg fra den traditionelle bomberjakke – store udvendige stiklommer, lomme med lynlås på ærmet samt en pasform til den korte side. Detaljer: store udvendige stiklommer, rip i livvidde, krave, zip pocket på venstre ærme. Pris: 2.200,-

Efterårets bedste jakker
Carhartt WIP Prentis Liner

Carhartt WIP Prentis Liner er en klassisk fleece, der fungerer godt i overgangssæsonen. Ordet ”liner” i navnet refererer til, at fleecen også fungerer perfekt som foring i en tyndere frakke eller under en skaljakke. Carhartt WIP Prentis Liner fungerer som et stabilt element i din overtøjsgarderobe hele året. Detaljer: fleeceoverflade, stiklommer med lynlås, brystlomme med lynlås, høj hals for god varme Pris: 1.450,-

Du finder naturligvis alle jakkerne fra denne artikel, blandt mange flere, i din lokale qUINT, hvor vores kompetente personale står klar med råd og vejledning omkring funktioner, pasformer og så videre eller online på vores webshop.