Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Hvordan vintage T-Shirts er blevet et statement

De seneste par år er vintage t-shirt blevet mere og mere tilgængelige samt synlige i gadebilledet. Derfor er her en kort introduktion til, hvad vintage t-shirts egentligt er, samt historien der ligger bag dem. I den forbindelse har vi også givet vores anbefalinger på de bedste alternativer til en vintage t-shirt.
Hvordan vintage T-Shirts er blevet et statement

Introduktion til vintage t-shirts

Travis Scott og A$AP Rocky er nogle af de kendte rappere, der ofte ses iført vintage t-shirts. Deres påvirkning har gjort vintage t-shirts til et cool og respekteret element inden for modeindustrien. En vintage t-shirt er defineret som en t-shirt, der er mere end 10 år gammel. De mest populære t-shirts, er t-shirts med rap- og rockgrupper, der oprindeligt blev lavet som merchandise til musikerne, som afspejler deres kultur. I dag er de grafiske t-shirts blevet en reference til noget nostalgisk; en måde hvorpå man kan skille sig ud ved at trække på vintage elementer.

Hvordan vintage T-Shirts er blevet et statement

Historien om vintage t-shirt

De grafiske vintage t-shirts blev populærere i 1970’erne, hvilket gør at mange af de vintage t-shirts, der i dag ses i de kendte rapperes garderobe, ofte op til 30 år gamle. Det gør hver enkelt t-shirt unik, og de originale er svære at finde i dag. Det bliver derfor nærmest et stykke historie, som man bærer rundt på, eftersom de er vintage, og ikke bliver produceret mere. Den eneste måde man kan få fingrene i dem på, er ved at købe dem igennem second-hand platforme.

Nogle af de mest eftertragtede vintage t-shirts er fra bands som AC/DC, Joy Division, Sonic Youth og den ikoniske rapgruppe Wu-Tang Clan. Der er produceret så få af t-shirts, og interessen for dem er så stor, at de i dag anses for at være ekstra unikke. De er blevet efterspurgte key items i kenderes garderobe og samlerobjekter. Skævvridningen i udbud og efterspørgsel gør, at de bliver solgt for helt op mod 10.000 kr. på det brugte marked. Obey har med deres vintage-inspirerede grafik og farvevalg til t-shirts også skabt en stærk reference til nogle af de oprindelige og meget populære vintage t-shirts.

Hvordan vintage T-Shirts er blevet et statement

Hvad kendetegner en god vintage t-shirt?

En god vintage t-shirt kendetegnes ved tre ting: det grafiske udtryk, vaskeeffekten samt pasformen. Det grafiske udtryk på en vintage t-shirt er meget varieret, da det er en reference til forskellige kulturer, om det er musik, sport eller gamle reklamer.

Farven og vaskeeffekten på en vintage t-shirt er ofte falmet på grund af alderen. BLS ’backstage washed tee’ er et perfekt eksempel på, hvordan en vintage t-shirt kan se ud. Den blegede sorte vask med den rigtige grad af fading giver t-shirten et vintageudtryk og et helt unikt look, der får den til at ligne en ægte vintage t-shirt. Tendensen med, at man gerne må have tøj på der ser slidt ud er voksende. Derfor finder du i øjeblikket mange forskellige bud på vintage lignende T-shirts, fra vores brands.

Se vores store udvalg t-shirts her