Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Adidas x The Simpsons

Den tyske sportstøjsgigant Adidas er kendt for sine ikoniske samarbejder med kendisser. Nu har de også valgt at gå sammen med en af alle tiders mest populære Tv-serier. The Simpsons x Adidas byder på styles, som hylder animationsserien.
Adidas x Simpsons

Shop Adidas x Simpsons her

Datidens førende producent af sportstøj i Europa

Vi tør gætte på, at du måske allerede har et eller flere Adidasprodukter derhjemme. Adidas er af tysk oprindelse, og det er den største sportstøjsproducent i Europa. På verdensplan overgås de kun af Nike.

Virksomheden blev grundlagt af tyske Adolf Dassler, mens han stadig boede hjemme hos sin mor. I 1924 valgte hans storebror Rudolf at blive en del af foretagendet, men de kaldte sig ikke for Adidas til at starte med. I stedet startede de med brandet Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Hvis du kan lidt tysk, har du sikkert allerede gættet, at det kan oversættes til brødrene Dasslers’ skofabrik.

Adidas har en lang og spændende historie, men det mest skelsættende skete i 1949, da brødrene gik hver til sit. Adolf og Rudolf kunne ikke blive enige om at styre slagets gang, og det førte til at Adolf skabte Adidas. Det førte også til at Rudolf skabte Puma, som du sikkert også kender til.

Shop Adidas x The Simpsons

Shop Adidas x The Simpsons

<
>
Adidas x Simpsons

Adidas er kendt for sine tre striber, men den idé kom ikke fra Adolf Dassler. Det tyske sportsbrand købte den branding fra det finske sportsforetagende Karhu Sports (Karhu laver i øvrigt fortsat sneakers i dag) tilbage i 1952. Her betalte de et beløb svarende til omkring DKK 12.000,- og to flasker whiskey. Det må siges at have været en glimrende investering, da Dassler begyndte at beskrive Adidas som ”The Three Stripes Brand”.

The Simpsons – animationsserien med mere end 680 afsnit

Du har en del at indhente, hvis du endnu ikke har set The Simpsons. Der er tale om en amerikansk animationsserie, som gik i luften tilbage i 1989. Siden da har der været mere end 30 sæsoner og 680 afsnit. The Simpsons er en satirisk serie, som skubber grænser, når de afspejler deres tag på det amerikanske liv. Det hele udspilles med animationsfigurerne Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie, som udgør familien The Simpsons. Familien bor i den fiktive by Springfield, og her møder publikum løbende andre ikoniske karakterer som Apu, Krusty the Clown, Ned Flanders, Moe, Millhouse, Mr. Burns med flere.

Når The Simpsons forudsiger fremtiden

Der er som sagt tale om en fiktiv animationsserie, men de kommer ofte utroligt tæt på virkeligheden. Fans pointerer gang på gang, hvordan The Simpsons ligefrem forudsiger fremtiden.

Helt tilbage i den tiende sæson i episode 8, som blev sendt i 1998 forudså seriens forfatter, at Disney ville købe Fox. Her kunne man se Fox-studiet, og teksten ”en del af Walt Disney Co.” Det blæste verden bagover, da Disney købte Fox i 2017 i en handel på 350 milliarder kroner.

The Simpsons forudså også, at Donald Trump ville ende som præsident i USA. I den 11. sæson i episode 17 annoncerede Trump sit kandidatur til at blive præsident for USA. Den episode blev vist for første gang helt tilbage i år 2000, og 16 år senere blev Trump som bekendt præsident i USA.

Adidas x Simpsons

The Simpsons har besøgt Danmark

I den 29. sæson af den populære animationsserie besøgte Simpsons-familien Danmark. I afsnittet har bedstefar Simpson brug for noget dyrt medicin. Derfor rejser animationsfamilien til Danmark. Afsnittet har den meget passende titel ”The Simpsons Conquer Danmark”, og den danske oversættelse er ”The Simpsons erobrer Danmark”. Afsnittet var en enorm god markedsføring for Danmark, og det førte til positive reaktioner på de sociale medier.

Den 30. sæson af serien tiltrak ifølge statistik 3,11 mio. seere. Dertil skal det nævnes, at der er bestemte afsnit, som når op på mere end 10 mio. seere. Showet har altså en enorm fanbase, og derfor er det ikke overraskende, at Adidas har startet et samarbejde med The Simpsons.

Det farverige The Simpsons x Adidas samarbejde

The Simpsons x Adidas er titlen på et ikonisk samarbejde mellem sportstøjsgiganten og den populære animationsserie. Samarbejdet har tidligere i år bestået af forskellige takes på ikoniske Adidas sneaks, og nu kan du også få fingrene i tøjkollektionen. Det er landet i et begrænset antal, så don’t sleep on this one!

Shop Adidas

Shop Adidas

<
>