Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Sneakertendenser i 2024

Sneakertendenser i 2024

WHAT ARE THOSE?

Du har sikkert hørt udtalelsen i overskriften i forbindelse med sneakers og sneakerkulturen. Gennem en længere periode har sneakers og sneakerheads domineret skolandskabet, men en ny bølge er ved at skylle ind over os. I en periode har man set nye takter udvikle sig parallelt med sneakerkulturen. Sneakers er ikke længere den hellige gral, gummiskoene findes stadig men i andre udformninger, og så får de hård konkurrence af et mere klassisk look. I denne artikel vil vi dykke lidt ned i forskellige silhuetter og styles fra henholdsvis Adidas og Clarks, samt give vores bud på skomoden i den kommende sæson.

Sneakertendenser i 2024

BRANDET MED DE TRE STRIBER

Vi ligger fra land med et par modeller fra Adidas. Vi vil spare jer for en masse storytelling om Adidas som brand, og straks gå i krig med nogle af de modeller, du kan finde på hylderne hos qUINT. Der er to retninger at gå i i forhold til silhuetten på dine sko – smalle og sporty eller brede og chunky. Sidstnævnte går rigtigt godt i tråd med den stigende Y2K tendens, og hvordan du kan style den. Lad os løbe et par af de smalle silhuetter igennem til en start. I denne gruppe finder du Adidas modeller som Samba, Handball Spezial og Gazelle. Som flere af stylenavnene indikerer, udspringer skoene netop fra sportens verden.
Vi har valgt at fremhæve netop disse tre modeller, fordi vi tror, at de bliver helt essentielle styles i skogarderoben for den kommende sæson. Netop af den årsag har vi købt bredt ind, så du kan få flere af modellerne i klassiske OG colorways, men også i flere forskellige mere eller mindre iøjnefaldende farver og farvekombinationer. Hvis vi lige skal nævne et par stykker, kan nævnes Samba i klassisk hvid colorway, Gazelle i grøn, sand og navy colorway og Handball Spezial i klassisk lyseblå med brun sål, navy og armygrøn.

Sneakertendenser i 2024

I den bredere og chunky ende finder man Campus 2000 og Adifoam Climacool. I Adifoam Climacool får man faktisk to i én – man kan tage indersokken ud og bruge skumskallen som sko i sig selv. På den måde kommer den til at minde lidt om den Foamrunner, som Kanye har i sit Yeezy program. Adidas Campus 2000, også kendt som Campus 00, er en chunky version af den klassiske Campus model. I Campus 2000 er sålen bredere, pløsen mere vatteret, striberne bredere og med fatlaces får den et mere chunky look. Det brede look gør den nem at style med baggy jeans, sweatpants eller chinos som eksempelvis Carhartt Simple pants.

Sneakertendenser i 2024

Campus 2000 kommer i et væld af farver som gul, grøn og blå samt mere nedtonede colorways som sort og grå. Hvis du vil udvide din skogarderobe med et par, skal du ikke sove i timen. Vi har flere gange set, at modellen er blevet udsolgt i flere farver på rekordtid, så hold øje med nye leveringer og slå til med det samme. Det kan lige nævnes, at Adidas også har leveret en helt klassisk Campus 2 i sort med hvide detaljer, hvis ikke du er til det brede, chunky look, men godt kan lige Campus modellen.

Sneakertendenser i 2024

EN KLASSIKER

Som beskrevet i indledningen til denne artikel, bliver sneakerkulturen udfordret af et mere klassisk look. Vi ser sko som loafers i alle mulige afskygninger samt Clarks Wallabee blive stylet med stor succes på lige fod med sneakers. De klassiske silhuetter, man finder i en loafer, er ikke længere forbeholdt den formelle garderobe, men kan styles superfedt med baggy jeans, chinos og workwear.

Sneakertendenser i 2024

Clarks har været på markedet i mange år og er en anerkendt og veletableret skoleverandør. At Wallabee for alvor har bidt sig fast i streetwear, er ingen overraskelse. Back in the days så man hiphoppens stiftere og store ikoner rocke Wallabees. Alle lige fra Run DMC og Notoriuos BIG til Wu-Tang Clan. Sidstnævnte har i øvrigt skrevet en hyldest til Wallabees. Det kan du læse om i vores artikel om Clarks i qUINT Mag vol. 8. Clarks fungerer godt til alt fra jakkesæt til jeans, chinos og sågar shorts. Stylet med et par hvide strømper går du aldrig galt i byen ligemeget om dine Wallabee er sorte eller sand. Med Clarks Wallabee er du sikker på at sætte prikken over i’et i dit outfit, samtidigt med at dine fødder vil takke dig for også at have valgt et stykke behageligt fodtøj.
Du kan finde en bred selektion af både Adidas og Clarks i forskellige modeller, silhuetter og farver i din qUINT butik eller online på vores webshop. Hvad end du vælger at gå chunky og Y2K, smalt og sporty eller klassisk til værks, så står vores kompetente personale klar til at hjælpe dig med både størrelse og styling.