Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Ultraboost vs. NMD

Ultraboost vs. NMD

Innovativ teknologi og big business

Adidas er firmaet bag sålen ultraBOOST, der med sin unikke sammensætning ved sin introduktion var en banebrydende ny sål i løbeverdenen, og den dag i dag benyttes sålen i både løbesko og sneakers. Det mest markante gennembrud udenfor løbeverdenen, må siges at være Adidas NMD og Yeezy BOOST programmet. Men hvad er helt præcist BOOST fra Adidas?

Adidas Ultraboost – en innovativ teknologi

Adidas Ultraboost er den første model med sålen af den innovative teknologi UltraBOOST – deraf skoens navn. UltraBOOST er fremstillet ved hjælp af et særligt termoplastisk polyuretan (TPU) materiale, der udgør hver enkelt del af de små kuglelignende enheder, der danner sålen.

Det særlige ved sålens udformning er, at den:

1) giver energien tilbage ved hvert fodtråd, hvilket skaber et bedre løb, og
2) at den har en evne til at bevare en konstant temperatur, fordi denne funktion ikke ændres ved temperaturudsving opstået ved enten friktion eller naturlige temperatursving i vejret. Det er derfor en meget alsidig og troværdig sål.

BOOST teknologien blev første gang brugt i en Adidas sko i 2013 i modellen Energy BOOST. Ikke længe efter brugte hæderkronede Y-3 sålen i en runway sko, og så blev den for alvor adopteret af modeverdenen. Det var ikke helt tilfældigt, at sålen blev brugt her; Y-3 er et samarbejde mellem Adidas og den japanske designer Yohji Yamamoto.

UltraBOOST modellen blev introduceret som en løbesko i 2015, men på grund af sin høje komfort blev den hurtigt en yndet favorit blandt sneakersamlere, og den fandt derfor hurtigt indpas uden for sportens verden.

Ultraboost vs. NMD

Shop Ultraboost
<
>
Ultraboost vs. NMD

En Adidas Original melder sin ankomst

Den nye teknologi i UltraBOOST førte med tiden til en ny model: Adidas NMD. Modellen er et førsteklasses eksempel på hvilket sublimt resultat, der kan opnås, når innovative funktioner og æstetik mødes. Hvis du undrer dig, så lad os få det afklaret først som sidst: NMD står for ”Nomad”, og er en reference til nomadefolks evige bevægelse, som et symbol på skoens funktioner.

NMD-konceptet blev første gang præsenteret i slutningen af 2015, starten af 2016 afhængigt af, hvem man spørger. Skoen vurderes at være en af de mest indflydelsesrige og største kommercielle succeser i Adidas Originals program i en lang årrække. Siden Adidas NMD første gang blev præsenteret, har der været lavet et væld af udformninger, farvekombinationer og collabs. Det mest kendte og hypede collab er nok det fortsat igangværende samarbejde med Pharrell Williams. Men hvis du bedst kan lide OG sneakers, så må du et smut forbi en af vores butikker: nu lander Adidas NMD igen i to af de originale colorways – hvid og sort, begge med en OG NMD detalje; hvid BOOST midtersål med den ikoniske røde og blå EVA foam blok stødabsorbering.

Ikonisk for NMD er, at den bygger på to teknologier, der for daværende var innovative og banebrydende; UltraBOOST sålen og Primeknit overfladen. Sålens sammensætning gør NMD meget behagelig. BOOST midtersålen giver en blød stødabsorbering med en let fremdrift, mens EVA foam blokkene sikrer en øget stabilitet i den ellers bløde sål.

Fun fact: Manden bag NMD konceptet er en Adidas medarbejder gennem 16 år (i dag altså mere end 20 år) ved navn Nic Galway, som Adidas forhåbentligt har givet en mærkbar lønforhøjelse. Foruden NMD’en kan Galway skrive på CV’et, at han har udviklet Yeezy BOOST programmet i samarbejde med Kanye West. Den er hverken dum til CV’et eller som røverhistorie.

Med banebrydende teknologi skabt til løbesko får du en komfortabel sko med et diskret udseende i UltraBOOSTEN. Med den samme teknologi tilsat et strejf af farve, får du en sand sneakerlegende i NMD’en. Hvad end du foretrækker den ene eller den anden model, får du et stykke autentisk og komfortabelt fodtøj, som dine fødder vil elske dig for. Du kan finde din foretrukne, originale colorway i din qUINT butik eller på vores webshop.