END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Sweatpants

Populær corona-beklædning der er kommet for at blive
NonSens sweatpants

Du har formegentligt fået et bedre bekendtskab med dine sweatpants end nogensinde før gennem det sidste års tid med flere Corona lockdowns. Men har du tænkt over, at du faktisk godt kan have dem på uden for hjemmets fire vægge, hvis bare du styler dem rigtigt? Her kommer lidt historisk baggrund for sweatpants og en lille how-to-style guide.

En klassiker fødes

Første gang et par sweatpants blev introduceret var helt tilbage i 1920erne. Her skabte og introducerede Émile Camuset, stifteren af Le Coq Sportif, et par bukser i jersey kvalitet. Jersey er navnet på den type stof, man fremstiller de fleste sweatshirts, sweatpants og hoodies i. Émiles tanke med sweatpants var at give atleterne mulighed for at bære lange bukser, der stadig var fleksible og behagelige at have på, når man løb.

Bricks & Wood sweatpants

I dag føles det helt naturligt at sige ordet ”sweatpants”, men hvis man lige tænker over navnets oprindelse, er det i virkeligheden lige så usexet som et par slidte, hullede og beskidte sweatpants – for ja, de skal være nye, hvis du vil bære dem uden for hjemmets fire vægge! Navnet ”sweatpant” refererer ganske enkelt til materialets evne til at optage sved, en væsentlig funktion for sportsfolk. Bukserne blev populære blandt sportsudøvere og ved OL i 1936 bar de fleste atleter sweatpants. Man har herhjemme i mange år udleveret både sweatshirts og sweatpants i forsvaret til F.U.T. (Forsvarets Fysiske Uddannelse og Træning) netop på grund af funktionen. Med tiden er materialet dog outdated rent funktionsmæssigt, men bestemt ikke æstetisk og stilmæssigt.

Der skulle dog gå nogle årtier, før de afslappede bukser blev rigtigt populære i den bredde offentlighed. Godt hjulpet på vej af Sylvester Stallone i rollen som bokseren Rocky i den legendariske film af samme navn fra 1976. Nogle år senere opstod der i 1980erne stort fokus på træning (og træningstøjets generelle indtræden på modescenen), og sweatpants blev for alvor en del af folks almene garderobe – og for første gang ser man folk i gadebilledet style bukserne som en del af deres outfit.

Shop sweatshirts

Shop sweatshirts

<
>
Avalon Athletics sweatpants

Sådan bruger du dem

Du kan også sagtens selv inkorporere de behagelige sweatpants i din egen garderobe som et behageligt alternativ til jeans eller chinos, hvis man styler det rigtigt. For at du må vise dig offentligt kræver det, at de er nye og pæne. Så dine gamle beskidte og hullede sweatpants er muligvis behagelige, men de er uacceptable at vise sig i – skal man gøre det, skal man se ordentlig ud. Den klassiske grå jersey kvalitet eller et par sorte pants kan sagtens kombineres med en klassisk skjorte og et par fresh sneakers. Det giver en cool kontrast, når det klassiske møder det mere casual look. Man kan også gå all-in på sweat og køre bukser kombineret med en crewneck eller en hoodie i samme farve. Gør man dette, skal man dog huske at være on point med pasformen, så det kommer til at se tilpas casual og baggy ud, ellers kommer det hurtigt til at se ud som om, at du har taget din søndagshabit på ned at handle.

Le Baiser sweatpants

Den klassiske grå jersey kvalitet eller et par sorte pants kan sagtens kombineres med en klassisk skjorte og et par fresh sneakers. Det giver en cool kontrast, når det klassiske møder det mere casual look. Man kan også gå all-in på sweat og køre bukser kombineret med en crewneck eller en hoodie i samme farve. Gør man dette, skal man dog huske at være on point med pasformen, så det kommer til at se tilpas casual og baggy ud, ellers kommer det hurtigt til at se ud som om, at du har taget din søndagshabit på ned at handle.

Hos qUINT har vi en bred selektion af sweatpants. Du kan finde både de klassiske grå, ensfarvede sorte, grønne og brune eller sweatpants med print. Vi står også klar til at hjælpe dig med at finde en overdel til. Om du foretrækker at bruge dem derhjemme eller ude, kan du finde dine nye yndlings sweatpants i din qUINT butik eller online på vores webshop.