Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Grundlaget for en autentisk klassiker

VANS Anaheim

En autentisk klassiker

East Broadway 704, Anaheim, Californien, er nok ikke en adresse, der siger særlig mange noget, men hvis du virkelig er en nørd, kender du måske Anaheim, og hvis ikke vil vi introducere dig til, hvad det går ud på her. På adressen forefindes den fabrik, der i sin tid producerede de første Vans sko nogensinde tilbage i 1966.

Stiftet i 1966 af iværksætterbrødrene Paul og Jim Van Doren (ja, det er der navnet kommer fra), der sammen med partnerne Gordon Lee og Serge Delia grundlagde Van Doren Rubber Company. De var de første, der bragte fodtøj under betegnelsen gummisko til Californien, men det skulle senere vise sig, at de langt fra ville være de sidste, der så potentialet i de populære sko. Det er på grund af netop denne fabrik, at Vans nogensinde blev en realitet, og at brandet er blevet så stor en verdensomspændende succes både i- og uden for skatemiljøet skyldes i sidste ende, de muligheder Anaheim fabrikken har givet Vans.

Talemåden ”alting var bedre i gamle dage” kommer delvist til sin ret i dette tilfælde, for kvaliteten på Vans Anaheim, fremstillet på den gamle fabrik i USA, er bare lige en my bedre end den gennemsnitlige sko. Igennem syv årtier har Vans formået at holde sig relevante på tværs af tid, subkulturer og ungdomsbevægelser gennem fornyelse, men uden at gå på kompromis med de originale designs, og dette skyldes blandt andet Anaheim kollektionen.

Kollektionen tager udgangspunkt i de originale modeller, typisk Oldskool, Era, Authentic, Slip-on og Skatehi. Unikt for netop denne kollektion er fremstillingsmetoden. Skoene fremstilles i en kraftigere gummikvalitet med en højre og mere forstærket kant, samt kraftigere overflade, der gør dem væsentlig mere slidstærke end almindelige Vans. Alle modellerne fremstilles desuden med et lettere vintagelook i form af eksempelvis indfarvning af sålen. Desuden er der også arbejdet med komforten i skoens sål.

VANS Anaheim

Lords of Dogtown

En af de ting der gjorde Vans skoene så populære i starten, var blandt andet skoenes holdbarhed og den unikke vaffelmønstrede bund. Bunden var egentligt oprindeligt designet til at hjælpe sejlere til at stå bedre fast på et vådt og glat skibsdæk, og man kan jo godt tænke, at det netop er dette unikke grib, der har fået skaterne til at adoptere skoen i sin tid.

Hvis man vil dykke lidt længere ned i kulturen og tiden omkring, da Vans blev grundlagt og voksede sig store, kan det varmt anbefales at se filmen ”Lords of Dogtown”. Filmen, med blandt andre hedengangne Heath Ledger og Emile Hirsch på rollelisten, giver et ganske godt billede i skatekulturens udspring af surfing tilbage i 1960’ernes og 1970’ernes Californien og dermed også i det grundlag, som Vans er skabt på og vokset ud af. Oprindeligt blev de tre surfere, der senere blev professionelle skatere, Tony Alva, Stacy Parelta og Jay Adams, sponsoreret af surfshoppen Zephyr, der gik over til at lave skategear – men gæt engang deres foretrukne fodtøj gennem hele filmen: jep, Vans.

VANS Anaheim

En sjov anekdote, der knytter sig til netop Tony Alva og Stacy Peralta, er, at det faktisk var på grund af dem og deres mange køb i Vans butikken i Santa Monica, at Paul Van Doren ved et tilfælde fik øjnene op for Vans tilknytning til den nyopståede skatebølge. Tilknytningen til skateboarding tog for alvor fart i 1970’erne, og det førte til den gren af Vans, der bærer navnet ”Off The Wall”.

Vans Anaheim er muligvis noget af det mest autentiske fodtøj, man kan få. Hvis du er blevet lun på at udvide din skosamling med en par Anaheim, kan du kan finde en selektion af forskellige klassiske modeller og farver i din qUINT butik eller online på vores webshop her.

Mest populære fra

Mest populære fra

VANS
<
>